Het leer

Echt & duurzaam

Het maken van uw stoere leren tas begint bij de selectie van het leer. Om de juiste kwaliteit te kunnen bieden is het gebruik van eerlijk en duurzaam leer essentieel. ROSA MASEDA werkt met rundleer van eigen bodem.

Het werken met echt leer zorgt ervoor dat ieder ROSA MASEDA product uniek is. Wanneer u goed naar het leer kijkt kunt u hier en daar zelfs zien dat het materiaal echt geleefd heeft. Eventuele kleine onregelmatigheden, zoals insectenbeten of mogelijke brandmerken benadrukken de oorsprong van het product.

Onderhoud leren tas

Een tas is een verlengstuk van uw persoonlijkheid en wordt overal mee naar toe genomen. Hierdoor kunnen er na enige tijd krasjes in het leer ontstaan. U kunt deze gebruikssporen verhelpen door het leer enkele minuten te verwarmen met een föhn. Dit activeert de was op het leer waardoor het oppervlak weer mooi egaal wordt.

Ook eventuele ontstane vlekken kunt u verwijderen. Maak een doek vochtig met een druppel babyshampoo. Wrijf licht over het leer, laat het drogen en behandel het vervolgens met transparante was.

Leer in het atelier