Leren tas Maxima voor Koningsdag

door Rosa Maseda

Op 27 april is het Koningsdag. Elk jaar valt weer op dat niemand zich de vraag stelt hoe de koning erbij loopt, maar dat er des te meer belangstelling is voor wat koningin Maxima draagt.

Arme Maxima. Hoezeer ze ook haar best doet om te voorkomen dat haar outfit en zij meer aandacht trekken dan manlief Willem-Alexander, elke poging is gedoemd te mislukken. Ze is nu eenmaal wie ze is. En hij ook.

Ik geef toe, ik blijf niet thuis om voor de buis te kijken wat Maxima draagt, maar naar één ding ben ik stiekem wel benieuwd: haar tas.


Leren tas! Of…

Wordt het opnieuw een leren tas? Ik weet dat Máxima erg gecharmeerd is van de leren tassen van de Argentijnse ontwerper Peter Kent. Peter Kent maakt peperdure, stijlvolle tassen van het allerzachtste leer.

De Baulito handtas siert al meer dan 20 jaar de leren tassen collectie van Peter Kent. Naast actrices en zangeressen, is ook Maxima – hoe elegant ze ook is – als een baksteen gevallen voor deze leren tas.


Leren handtas Baulito Amsterdam

Als dank en eerbetoon aan koningin Maxima, heeft Peter Kent de tas omgedoopt tot ‘Baulito Amsterdam’. Deze Baulito is een prachtige handtas van buitengewone kwaliteit. Volledig handgemaakt, van de allerbeste en allerzachtste leersoorten. Dat maakt deze leren tas niet alleen heel stevig, maar ook heel soepel. Kortom, een tas met een hoge aaibaarheidsfactor.


Leren tas Maxima

Het zal je niet verbazen dat de Baulito ook wel de Maxima-tas wordt genoemd. Maar er zijn meer leren tassen met dezelfde naam. En laat ik er nou toevallig ook zelf eentje hebben gemaakt, geïnspireerd op onze koningin – met wie ik ook wat moedertaal en temperament gemeen heb – maar uiteraard compleet anders dan die van mijn Argentijnse eh… collega. #kuch


Schoudertas Maxima

Mijn Maxima is een leren schoudertas. Een elegante, ruime, halfhoge tas die je volledig kunt afsluiten met een rits. Binnenin heb ik een extra afsluitbaar vak gemaakt voor sleutels, mobiel, make-up of een koninklijk kleinood. Kortom, een leren tas waarmee je niet alleen heel stijlvol voor de dag kunt komen op een speciale gelegenheid, maar die ook nog eens heel geschikt is voor dagelijks gebruik.

Mijn Maxima is handgemaakt, van puur runderleer van Hollandse bodem. Bovendien loopt niet heel Maxima-minnend en na-apend Nederland ermee; je hebt echt iets unieks.

Dus, wat wordt het? Opnieuw zo’n Peter-die-iedereen-nu-wel-een-keer-Kent? Of een echte Rosa Maseda? Als ik koningin Maxima was, dan wist ik het wel!